Zelfhulp Jin Shin Jyutsu: Veiligheidsenergieslot 26

Gepubliceerd op 10 september 2022 om 18:22

Jin Shin Jyutsu is een Japanse geneeskunst waarbij er door middel van zachte aanrakingen stroom en harmonie wordt gebracht in je lichaam en daardoor ook in je geest. Verspreid over het lichaam liggen zowel aan de linker- als aan de rechterkant 26 energiesloten. Dit zijn energiesferen met elk een specifieke functie. Deze energiesferen werken zoals zekeringen binnen een elektriciteitskast: om kortsluiting te vermijden, sluiten zij zich, waardoor disbalans op die manier wordt opgevangen. Door deze gesloten energiesferen te ontsluiten, te deblokkeren, wordt er terug stroom in het lichaam gebracht en kan de energie terug stromen in de bedding en volgens het traject zoals bedoeld. Het ontsluiten van de veiligheidsenergiecentra gebeurt middels de energie van de handen. Mary Burmeister - die Jin Shin Jyutsu naar het Westen bracht - noemde onze handen daarom ook onze 'startkabels'. Het mooie aan Jin Shin Jyutsu is dat je dit ook bij jezelf kan toepassen. Door je handen - zonder druk - op specifieke plaatsen van je lichaam te leggen (meestal verschillende opeenvolgende posities), zorg je ervoor dat de energie in je lichaam terug in balans kan komen en kan stromen zoals bedoeld. 

 

Veiligheidsenergieslot 26 (VES 26) kwam in het universum met de betekenis: 'Volledigheid, alles wat was, is en zal zijn'. Door VES 26 te ontsluiten, wordt harmonie gebracht in zowel mentale, lichamelijke als verteringsfuncties. 

 

De VES 26-stroom kan je heel eenvoudig als zelfhulp toepassen:

Leg je linkerhand net onder je rechteroksel en je rechterhand net onder je linkeroksel, telkens met je duim rustend op de voorkant van je lichaam. Eigenlijk geef je jezelf op deze manier een helende, warme knuffel.

Mary Burmeister combineerde onder andere deze zelfhulp graag met de '36 bewuste ademhalingen': het observeren en tellen van 36 ademhalingen, startend op een uitademing. Waarom startend op een uitademing? Mary Burmeister verklaarde dit als volgt: "We komen ter wereld met een uitademing, om te reinigen en leeg te maken, zodat we kunnen ontvangen. We 'halen' geen adem, we 'ontvangen' adem."
Het gaat er hierbij om je ademhaling gewoon te observeren, zonder er iets aan te veranderen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.