Al die jaren heb je het zaadje beschermd.

Het is nu tijd om een prachtige bloem te worden.

(Stephen C. Paul)

JIN SHIN JYUTSU

Een Jin Shin Jyutsu behandeling brengt diepe rust en tegelijkertijd stroom in lichaam en geest. Het is een Japanse genezingskunst door middel van zachte aanrakingen. Deze genezingskunst werd gedurende vele eeuwen mondeling doorgegeven van generatie op generatie. Gaandeweg vervaagde deze kunst totdat het ware concept ervan vrijwel verloren ging. In het begin van de jaren 1900 herontdekte Jiro Murai deze oude schatten, waarbij hij zich onder meer verdiepte in oeroude Japanse en Chinese geschriften.

Jin Shin Jyutsu richt zich op ons energiesysteem, hetgeen we bijvoorbeeld ook kennen uit de acupunctuur. De basis van Jin Shin Jyutsu bestaat uit 26 energiecentra (of energiesferen) die verspreid liggen over het hele lichaam. Wanneer ons lichaam uit balans geraakt, blokkeren bepaalde energiecentra. Deze energiecentra beïnvloeden elkaar onderling en beïnvloeden tevens de orgaanfunctiestroom in het lichaam, de energiekanalen zeg maar. Deze energiestromen zijn ook gekend als meridianen binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Wanneer deze energiekanalen ergens geblokkeerd geraken of zich vermengen met andere energiekanalen, heeft dat eveneens lichamelijke en geestelijke kwalen tot gevolg. Jin Shin Jyutsu is erop gericht deze blokkades weg te nemen en de energie terug vrij en in de juiste kanalen te laten stromen door zachte aanraking van de energiecentra.

 

Tijdens een Jin Shin Jyutsu behandeling lig je op je rug op een comfortabele massagetafel. Je blijft volledig gekleed; je trekt enkel je schoenen uit en doet eventueel je riem, horloge en sierraden af. De behandeling is zacht en duurt ongeveer een uur. 

Na de behandeling wordt tevens de mogelijkheid tot eenvoudige zelfhulp aangeboden, zodat je ook thuis het harmoniseren zelf kan ondersteunen en versterken. 

Bij ernstige of chronische klachten zijn meerdere behandelingen aangewezen. 

 

PSYCHOZONE HARMONISERING

In combinatie met Jin Shin Jyutsu behandelingen, bied ik ook zachte voetmassages aan. Psychozone Harmonisering bestaat uit het masseren, activeren en doelgericht verbinden van energiebanen en -punten op de voeten. Deze techniek werd in de jaren '60 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Chinese arts en professor Yen Chia-Kan. Psychozone Harmonisering is net als Jin Shin Jyutsu een holistische aanpak die harmonie brengt in geest én lichaam. Met beide behandelingen maken we immers contact met het onderbewuste, het automatische systeem, waardoor échte heling mogelijk is.