Een kaars verliest geen licht

door er een andere kaars

mee aan te steken;

er ontstaat alleen meer licht.

(Li Hongshi)

Wie is Tine?

 

Uiteraard wil je graag weten bij wie je terecht komt. Hier een poging met een korte voorstelling van mezelf.

 

Ik hou van 'houden van', van verbinding voelen en verbinding ervaren. Ik hou ervan mezelf steeds beter te leren kennen. En mijn kwetsbaarheid alsmaar meer te omarmen en te tonen. Ik hou van onze kinderen, mijn grote leermeesters. Zij leerden me wat onvoorwaardelijke liefde is. Ze houden me spiegels voor en helpen me groeien. Ik hou van mijn man, mijn steun en toeverlaat, soms mijn boeiende tegenpool, altijd mijn maatje. Ik hou van dansen in de zon en zingen in de regen. Van op mijn blote voeten lopen door het bos of in het zand. Van stilte en rustgevende muziek. Van op avontuur gaan en nieuwe ontdekkingen doen. Van knutselen en frutselen. Van spelen en delen. Ik hou van afwisseling en tegelijkertijd van hetzelfde - ja, ik lijk een vat vol tegenstrijdigheden :). 

 

Ik zie het leven hier op Aarde als een grote speeltuin en ben dankbaar voor alles wat ik tijdens dit fameuze spel kan en mag ervaren. Ook al voel ik me soms erg geraakt, ik weet diep vanbinnen dat het om levenslessen gaat. Spelend in die grote speeltuin kan ik bij momenten genieten van de kriebels in mijn buik en op andere momenten voelt de grond net te hard wanneer ik van de schommel val. Net als iedereen vertel ik zo af en toe over de verhalen die ik meemaakte (en dus mee maakte). Al weet ik intussen gelukkig dat ik niet mijn verhalen, noch mijn gedachten ben. Sommige verhalen kregen een 'titel', zoals 'afwijzing', 'zelf-sabotage', 'CVS', en daarnaast ook 'terug leren voelen', 'ons gekke gezin', 'doen waarvan ik geniet' en nog zoveel meer. Nee, ik ben geen super-vrouw die nooit meer drama creëert of enkel vanuit pure onvoorwaardelijke liefde kan reageren. Ja, ik ben wel een super-vrouw die elke dag opnieuw een nieuwe start wil maken, graag experimenteert, leert en groeit. Die met vallen en opstaan leert om alles te omarmen wat is. 

Dankbaar voor zowel het donker als het licht. En mega dankbaar dat ik al met zoveel mensen op weg mocht gaan. Dat ik hen mocht zien openbloeien. Rust vinden. Oplichten. Helderheid krijgen. Nieuwe bewegingen maken. Stappen zetten. Eigen keuzes maken. Kracht vinden. Trauma helen. Met een lach en een traan. Een zucht en een stilte. Want ieders weg is uniek. En je hoeft hem niet alleen te gaan. 

 

P.S. In de speeltuin hier op Aarde ontmoette ik al heel veel bijzondere mensen en werd ik gevormd door het leven en door een heel aantal boeiende opleidingen, cursussen, workshops en boeken. Ik vind het heerlijk om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe tools te leren kennen. Om vervolgens alles samen te brengen en van daaruit te creëren en te begeleiden. Ben je nieuwsgierig naar mijn expertise, de opleidingen en vormingen die ik tot nog toe volgde? Hier vind je een overzicht.