Vanuit innerlijke rust naar stroom en beweging

Gepubliceerd op 4 mei 2022 om 18:19

Hoe geraak jij in beweging? Door jezelf te 'pushen'? Door te forceren en heel hard moeite te doen? Zou het niet eenvoudiger kunnen? Zeker wel... Om in beweging te komen, wordt vaak vergeten dat een soepele beweging vooraf wordt gegaan door innerlijke rust en stilte. 

Je eigen pauzeknop leren kennen én deze gebruiken, zorgt ervoor dat er automatisch een soepele, vlotte en vanzelfsprekende beweging volgt. Want ja, beweging is levensnoodzakelijk. Stagnatie veroorzaakt kwalen en ziektes. Stroom en beweging zorgen voor heling, heling in lichaam en geest. Of zoals Einstein zei: "Een fiets kan enkel zijn evenwicht behouden als hij in beweging blijft."
Die stroom, die beweging, is een ontspannen stroom, een ontspannen beweging. Een stroom vanuit spanning zorgt voor ophoping, voor stagnatie en blokkades, als dammetjes in een rivier. Dan kan er niets stromen. Of stroomt de rivier buiten zijn bedding, de richting uit die zich verder weg brengt van zichzelf. 

Ik ken ook die weg, de weg van het hollen en haasten als een kip zonder kop, de weg van heel veel moeite doen (''Als je hard genoeg je best doet, lukt het wel."). En ook die weg heeft me best mooie dingen gebracht. Alleen gaf mijn lichaam het op een dag helemaal op. En moest ik heel lang wachten. Een uitspraak die ik ergens las, verwoordt het helemaal: "Mijn lichaam ging te hard voor mijn ziel, dus moest het wachten tot mijn ziel mijn lichaam terug had ingehaald." En toen mijn lichaam mijn ziel had ingehaald, ontstond er opnieuw spontaan beweging, een soepele, vlotte en vanzelfsprekende beweging deze keer...

Kan jij de rust, de stilte in jezelf opzoeken? Durf jij stilstaan en naar binnen keren? Ik wens je van daaruit een heerlijke beweging toe, in de richting die helemaal bij jou past. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.