Er zijn tijden dat we onszelf voor de gek kunnen houden.

Er zijn tijden dat we anderen voor de gek kunnen houden.

Maar we kunnen nooit ons lichaam voor de gek houden.

Het is de meest sensitieve barometer van onze innerlijke wereld.

(Sherrill Sellman)

 

COACHING 

Coaching houdt in dat we samen een stukje op weg gaan met als doel dat jij jezelf kan ontwikkelen en vrij en vreugdevol door het leven kan gaan. Dat je vreugde kan voelen en ervaren binnen al je levensdomeinen. Dat de muren van voorheen deuren worden en de veel te hoge bergen zonnige en heerlijke heuvels. Dat jij vanuit je kracht en vanuit je innerlijke drive, vanuit je innerlijke 'zijn' kan leven en creëren.

 

Ontdek-de-kracht-in-jezelf-coaching

De reden om coaching te starten, kan heel verscheiden zijn. Gaande van vastlopen in een bepaalde situatie tot lichamelijke of mentale klachten. Ons lichaam kan immers ook letterlijk vastlopen. De coaching die ik aanbied, is hoe dan ook holistisch. We kijken naar het lichaam en de geest als een samenhangend geheel en maken de verbinding tussen hoofd, hart en buik. 

Elk coachingtraject is gericht op persoonlijke groei, op in je kracht komen en helemaal van daaruit leven. Waardoor je leert surfen op de golven van het leven en met de wind mee kan vliegen. Waardoor je in staat bent om de volle verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven en daar ook daadwerkelijk van kan genieten. Waardoor je je opnieuw kan verbinden met jezelf en met jouw dierbaren. 

Tijdens de coachingsessies kom je zelf tot antwoorden en inzichten door middel van allerlei tools en oefeningen. Je leert jezelf steeds beter kennen: jouw talenten en kwaliteiten, jouw drijfveren en energiegevers alsook jouw belemmerende patronen en overtuigingen. Deze laatste hebben jou vast en zeker ooit gediend, en houden je nu tegen om jouw levenspad vorm te geven en/of voluit jouw vleugels uit te slaan. Doel is die belemmerende patronen en overtuigingen om te buigen tot heerlijke dienaren, zodat jij (terug) volop kan stralen.

Loopbaan coaching

Terwijl life coaching gericht is op welzijn en geluk binnen alle levensdomeinen, ligt de focus van loopbaancoaching op het loopbaangeluk en/of het vinden van werk dat bij jou past. Uiteraard zijn je loopbaan en levensweg sterk met elkaar verweven en is het ook binnen loopbaancoaching de bedoeling om jezelf - jouw waarden, kwaliteiten en patronen, kortom jouw eigen kleuren - beter te leren kennen. En om datgene wat jou tegenhoudt of waar je tegenaan loopt in jouw loopbaan te kunnen ombuigen of als kracht te kunnen inzetten. Vertrekkend van daaruit kan je vervolgens je focus richten op datgene wat echt bij jou past. 

 

Voor de loopbaancoaching werk ik dankbaar samen met het team van NextStep coaching en kunnen loopbaancheques van de VDAB gebruikt worden. Meer info rond de loopbaancheques van de VDAB vind je hier

Natuurcoaching

Het bijzondere aan natuurcoaching is dat er een derde speler van de partij is: moeder natuur. Vertoeven in de natuur brengt sowieso al rust en innerlijke harmonie. En als kers op de taart stappen de natuurelementen als het ware mee in je verhaal. Ze brengen inzicht, bieden antwoorden en zorgen voor heldere spiegels. Doordat je in beweging bent, creëer je ook letterlijk beweging - zowel innerlijk als uiterlijk - en worden je ervaringen sterker geïntegreerd. Inzichten blijven beter bij, zinderen nog lang na en helpen je verder op weg. Het is een heel dankbare manier van coaching waarbij het letterlijk meewandelen ervoor zorgt dat elke sessie verrassend is, met prachtige resultaten. 

En uiteraard gaan deze sessies steeds buiten door, in een vooraf afgesproken natuurgebied (vb. Vijvers van Zevenbronnen, Hallerbos, Zoniënwoudlaan,...).

Welke tools gebruik ik?

Waar natuurcoaching al een tool op zich is, maak ik daarnaast (en daarbij) gebruik van verschillende modellen die ik onderweg leerde kennen en waarin ik me verdiepte. Mijn sterkte hierbij is dat ik al deze zaken graag samenbreng en dat de essentie erin bestaat om (terug) te leren luisteren naar de taal van je lichaam. Want de enige die écht weet wat jij nodig hebt, ben jij zelf. Dat breng ik graag samen met jou naar boven. Op de manier die zich aandient en die op dat moment het beste bij jou past. Een overzichtje van mogelijke tools:

  • Systemisch werk en opstellingen
  • Live The Connection
  • Psych-K
  • Voice Dialogue
  • PAVA-model
  • Mijn eigen klaver4-model
  • Human Design
  • Zhineng Qigong
  • Jin Shin Jyutsu
  • En dit alles wordt uiteraard ook meegenomen in de natuur

WAAR SPREKEN WE AF?

Coaching is mogelijk in de praktijk te Alsemberg, online of in de natuur, op een vooraf afgesproken plaats.