Er zijn tijden dat we onszelf voor de gek kunnen houden.

Er zijn tijden dat we anderen voor de gek kunnen houden.

Maar we kunnen nooit ons lichaam voor de gek houden.

Het is de meest sensitieve barometer van onze innerlijke wereld.

(Sherrill Sellman)

NATUURLIJK COACHEN, ZOWEL BINNEN ALS BUITEN

Terug naar jouw natuur...

Vertrekkend vanuit jouw vraag (en de vraag achter jouw vraag), gaan we samen een stukje op weg. Door (terug) te leren luisteren naar de taal van je lichaam, word je bewust van wat er voor jou echt toe doet en welke stappen je al dan niet te zetten hebt. Op die manier worden de muren van voorheen deuren en worden de veel te hoge bergen zonnige en heerlijke heuvels. Doel is dat jij vanuit jouw natuur en vanuit je innerlijke drive, vanuit je hele 'zijn' kan leven en creëren.

 

ONTDEK DE KRACHT IN JEZELF

De reden om coaching te starten, kan heel verscheiden zijn. Gaande van vastlopen in een bepaalde situatie tot lichamelijke of mentale klachten. Je lichaam kan immers ook letterlijk vastlopen. De coaching die ik aanbied, is hoe dan ook holistisch. We kijken naar het lichaam en de geest als een samenhangend geheel en maken de verbinding tussen hoofd, hart en buik. 

Elke coachingsessie en elk coachingtraject is uniek. Terug naar voelen, naar omarmen wat is, naar wat er voor jou toe doet. Terug naar jouw natuur. De volle verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven en daar ook daadwerkelijk van genieten. Opnieuw verbinden met jezelf en met jouw dierbaren. 

Tijdens de coachingsessies maak je (opnieuw) contact met de taal van je lichaam. Je komt zelf tot antwoorden en inzichten door middel van allerlei tools en oefeningen. Je leeft bewuster en leert jezelf steeds beter kennen: jouw talenten en kwaliteiten, jouw drijfveren, zingevers en energiegevers alsook jouw belemmerende patronen en overtuigingen. Deze laatste hebben jou (en/of je voorouders) vast en zeker ooit gediend, en houden je nu tegen om jouw levenspad vorm te geven en/of voluit jouw vleugels uit te slaan. Het doel is het onzichtbare zichtbaar maken zodat patronen zich niet langer hoeven te herhalen. Zodat datgene wat jou niet meer dient jou kan loslaten. 

NATUURLIJK COACHEN IN DE NATUUR

Voor coachingsessies leent de natuur zich als ideale plek. Vertoeven in de natuur brengt sowieso al rust en innerlijke harmonie. En als kers op de taart stappen de natuurelementen als het ware mee in je verhaal. De zon die zich toont op net dat ene moment, een eekhoorntje dat voorbij huppelt om wat jij ervaart kracht bij te zetten, het veertje dat voor jou een dierbaar iemand representeert en plots gedragen wordt door de wind,... De natuurelementen brengen inzicht, bieden antwoorden en zorgen voor heldere spiegels. Doordat je in beweging bent, creëer je ook letterlijk beweging - zowel innerlijk als uiterlijk - en worden je ervaringen sterker geïntegreerd. Inzichten blijven beter bij, zinderen nog lang na en helpen je verder op weg. Het is een heel dankbare manier van coaching waarbij het letterlijk meewandelen ervoor zorgt dat elke sessie verrassend is, met prachtige resultaten. 

Deze sessies gaan steeds door in een vooraf afgesproken natuurgebied (vb. Vijvers van Zevenbronnen, Hallerbos, Begijnenbos, Zoniënwoud,...).

LOOPBAANCOACHING

De focus van loopbaancoaching ligt op het loopbaangeluk en/of het vinden van werk dat bij jou past. Uiteraard zijn je loopbaan en levensweg sterk met elkaar verweven en is het ook binnen loopbaancoaching de bedoeling om jezelf - jouw waarden, kwaliteiten en patronen, kortom jouw eigen kleuren - beter te leren kennen. We maken zichtbaar welke patronen zich herhalen binnen je verschillende levensdomeinen. Zodat je datgene wat jou tegenhoudt of waar je tegenaan loopt in jouw loopbaan kan ombuigen of als kracht kan inzetten. Zodat je de nodige bewegingen kan maken en je focus kan richten op datgene wat echt bij jou past. 

 

Voor de loopbaancoaching werk ik dankbaar samen met het team van NextStep coaching en kunnen loopbaancheques van de VDAB gebruikt worden. Meer info rond de loopbaancheques van de VDAB vind je hier

Benieuwd naar jouw loopbaangeluk? Doe hier de loopbaangeluktest

WELKE WERKVORMEN GEBRUIK IK?

Waar natuurcoaching al een tool op zich is, maak ik daarnaast gebruik van verschillende modellen die ik onderweg leerde kennen en waarin ik me specialiseerde. Mijn sterkte hierbij is dat ik al deze zaken graag samenbreng. De essentie bestaat erin om (terug) te leren luisteren naar de taal van je lichaam. Een overzicht van de werkvormen die ik integreer:

  • Systemisch werk en opstellingen
  • Live The Connection
  • Psych-K
  • Voice Dialogue
  • PAVA-model
  • Mijn eigen klaver4-model
  • Human Design
  • Zhineng Qigong
  • Jin Shin Jyutsu

WAAR SPREKEN WE AF?

Coaching is mogelijk in de praktijk te Alsemberg of in de natuur, op een vooraf afgesproken plaats.