Kijk eens in je kist

Gepubliceerd op 3 april 2022 om 10:37

Graag deel ik met jullie het verhaal waarmee Eckhart Tolle zijn boek 'De kracht van het nu' begint. 

Een bedelaar zat al dertig jaar aan de kant van een weg. Op een dag kwam er een vreemdeling voorbij. 'Hebt u wat geld voor me?' vroeg de bedelaar, terwijl hij mechanisch zijn oude honkbalpet ophield. 'Ik kan je niets geven', zei de vreemdeling. Toen vroeg hij: 'Waar zit je eigenlijk op?' 'Niets bijzonders', zei de bedelaar, 'het is gewoon een oude kist. Ik zit er al op zolang ik me kan herinneren.' 'Heb je er wel eens in gekeken?' vroeg de vreemdeling? 'Nee', zei de bedelaar, 'waarom zou ik? Er zit niets in.' 'Neem eens een kijkje', zei de vreemdeling met enige nadruk. De bedelaar slaagde erin de kist open te wrikken. Hij was stomverbaasd, vol ongeloof en heel opgetogen toen hij zag dat de doos vol zat met goud.

Wat zit er in jouw kist? Zit je er gewoon op zonder de inhoud te kennen? Of denk je dat het toch maar een waardeloze kist is zonder veel interessante inhoud? Ik vind mijn eigen kist intussen best bijzonder. En telkens wanneer ik ze open, ontdek ik weer schatten die ik eerder nog niet opgemerkt had. Toen een coachee onlangs een beschrijving van zichzelf zag, zei hij: "Dat is precies de persoon die ik zou willen zijn..." En het besef rees dat die waardevolle inhoud zich echt wel in zijn eigen kist bevond. Ben jij ook benieuwd naar de waardevolle inhoud van jouw kist? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.