Een kaars verliest geen licht

door er een andere kaars

mee aan te steken;

er ontstaat alleen meer licht.

(Li Hongshi)

WORKSHOPS WELZIJN EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Deze workshops behandelen diverse thema's voor verschillende doelgroepen (kinderen, jongeren, volwassenen). 

Het doel is jezelf en je lichaam steeds beter te leren kennen, meer innerlijke rust te ervaren en te groeien naar alsmaar meer vreugde, welzijn en geluk.

Het huidige aanbod aan workshops is terug te vinden in de 'agenda'.

Word je graag op de hoogte gehouden van alle toekomstige workshops, dan kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief via de 'contactpagina'.

 

ZHINENG QIGONG

Wat is Zhineng Qigong?

Qigong is eigenlijk het best te omschrijven als meditatie in beweging. Het is een Chinese bewegingsleer die al duizenden jaren beoefend wordt en geworteld is in de klassieke Chinese holistische visie op het leven. 'Qi' betekent 'levenskracht' en 'gong' betekent de tijd die je spendeert aan het oefenen van een bepaalde vaardigheid. Letterlijk betekent Qigong dus dat je tijd en aandacht besteed aan het laten stromen en sterker maken van je qi, je levenskracht.

In de loop der tijden ontstonden er ook binnen de Qigong - net als binnen de yoga - verschillende stromingen. Zhineng Qigong is daar één van. Deze vorm werd ontwikkeld door Dr. Pang Ming om het zelfhelend vermogen dat we hebben voor iedereen toegankelijk te maken. 'Zhi' betekent 'wijsheid', 'neng' betekent 'vaardigheid'. Zhineng Qigong heeft dus als doel om ons via oefeningen en zelfontwikkeling vaardig te maken in het aanboren van onze eigen (lichaams)wijsheid. Op die manier kunnen we een sprong maken naar vrijheid en geluk. Zhineng Qigong werd destijds door de Chinese overheid uitgeroepen tot meest effectieve qigongvorm. 

Zhingeng Qigong verenigt lichaam, geest en energie en is daarbij zowel praktisch en eenvoudig als diep filosfisch. Het praktische element berust op eeuwenoude Chinese qigongvormen. Hieruit werden de meest werkbare elementen geselecteerd waardoor een eenvoudige maar zeer effectieve qigongvorm ontstond. Het filosfische element wortelt in de Traditionele Chinese Geneeskunde, in de drie grote filosofische stromingen uit de Chinese geschiedenis - boeddhisme, daoisme en confucionisme - en in hedendaagse wetenschappelijke inzichten. In Zhineng Qigong komen al deze methoden, denkwijzen en inzichten samen. 

Het is hoe dan ook moeilijk in woorden te vatten. Door werkelijk te spelen met energie en met onze lichaamswijsheid, voltrekken er zich wonderen. 

Qigongsessies

Momenteel wordt Qigong enkel op vraag gegeven. 
Het tarief voor een sessie van anderhalf uur met maximum 15 deelnemers bedraagt € 85 plus verplaatsingskosten.

KINDERYOGA EN -QIGONG

Wat is kinderyoga?

Met kinderyoga gaan kinderen op ontdekkingstocht in en met hun lichaam door middel van beweging, spel en dromen. Het doel is, naast plezier uiteraard, te leren dat het fijn en veilig is om jezelf te zijn.

Tijdens de kinderyogasessies beleven de kinderen een echt yoga-avontuur. Ze laten alle drukte van zich wegstromen in een rivier. Ze leren stevig te staan als een boom, snel te bewegen als een panter en dan weer langzaam als een schildpad, en gaan op reis naar de maan en de sterren.


Elke sessie wordt ingekleed in een speels thema. Yogahoudingen en qigong, ademhalings- en concentratiespelletjes, masseren, tekenen, visualisaties en meditaties zijn allemaal onderdelen die in een les aan bod (kunnen) komen.

Kinderyoga geeft kinderen kracht, balans en is waardevol voor het verbeteren van de lichaamshouding, het zelfvertrouwen, de concentratie en het zelfbewustzijn.

Bij kinderyoga gaat het om het plezier en niet om de techniek en de prestatie. Belangrijk is dat kinderen zich goed voelen en zichzelf kunnen zijn. En dat ze plezier beleven aan zichzelf en aan de anderen. 

Spelenderwijs leren kinderen de verbinding voelen tussen lichaam en geest. En ontdekken ze een “stille ruimte” binnen zichzelf.

Kinderyogasessies

Momenteel wordt kinderyoga enkel op vraag gegeven. 

Het tarief voor een sessie van anderhalf uur met maximum 10 kinderen bedraagt € 85 plus verplaatsingskosten.