Er zijn tijden dat we onszelf voor de gek kunnen houden.

Er zijn tijden dat we anderen voor de gek kunnen houden.

Maar we kunnen nooit ons lichaam voor de gek houden.

Het is de meest sensitieve barometer van onze innerlijke wereld.

(Sherrill Sellman)

 

COACHING 

Coaching houdt in dat we samen een stukje op weg gaan met als doel dat jij vrij en vreugdevol door het leven kan gaan. Dat je vreugde kan voelen en ervaren binnen al je levensdomeinen. Dat de muren van voorheen deuren worden en de veel te hoge bergen zonnige en heerlijke heuvels. Dat jij vanuit je kracht en vanuit je innerlijke drive kan leven en creëren.

 

Wanneer coaching?

De reden om coaching te starten, kan heel verscheiden zijn. Gaande van vastlopen in een bepaalde situatie tot lichamelijke of mentale klachten. De coaching die ik aanbied, is hoe dan ook holistisch. We kijken naar het lichaam en de geest als een samenhangend geheel en maken de verbinding tussen hoofd, hart en buik. 

Elk coachingtraject is gericht op persoonlijke groei, op in je kracht komen en helemaal van daaruit leven. Waardoor je leert surfen op de golven van het leven en met de wind mee kan vliegen. Waardoor je in staat bent om de volle verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven en daar ook daadwerkelijk van kan genieten. 

 

Naast het 'bewuste' hebben we ook aandacht voor het 'onderbewuste' of 'onze automatische piloot'

Tijdens de coachingsessies kom je zelf tot antwoorden en inzichten door middel van allerlei tools en oefeningen. Door bovendien op een speelse manier het onderbewuste erbij te betrekken, ervaar je snel veranderingen in je dagelijks leven. 

Het onderbewuste? Ja, onze automatische piloot is een heerlijke dienaar die ervoor zorgt dat we gelukkig niet over al onze dagdagelijkse handelingen moeten nadenken. Tegelijkertijd is de automatisering enkel mogelijk dankzij een hele resem aan patronen, overtuigingen en gewoontes die we hebben opgeslagen. Vaak zijn we ons daar helemaal niet van bewust. En zeker niet dat sommige van die overtuigingen, gewoontes en patronen ons ooit wel gediend hebben, maar intussen heel beperkend zijn en ons lichaam soms letterlijk blokkeren. 

En ik heb dubbel goed nieuws: 

1. We hoeven niet te weten waar al die overtuigingen, gewoontes en patronen die ons nu belemmeren vandaan komen om er iets aan te kunnen doen. We hoeven dus niet verder te graven en te zoeken. En

2. We kunnen er echt iets aan doen! 

Misschien heb je op dat vlak al het een en ander geprobeerd en heb je ook al gemerkt dat je niet gewoon een knop kan omdraaien en 'positief gaat denken'. Of misschien heb je al hardnekkig geprobeerd om op wilskracht bepaalde gewoontes bij jezelf te veranderen. Als je weet dat 95% van ons bewustzijn in feite onderbewust is, en als je weet dat dit zich bij stress zelfs uitbreidt tot 99%, dan is het wel duidelijk dat we veel meer kunnen bereiken door ons onderbewuste of onze 'automatische piloot' aan te spreken. 

Tools en oefeningen

Binnen de coaching gebruik ik verschillende technieken en methodieken, waaronder NLP, Live The Connection, Qigong en psych-K. Het testen van overtuigingen is eventueel mogelijk aan de hand van kinesiologische spiertesten. Doordat we het vaak niet kunnen vatten met ons verstand, lijkt het soms toveren, en het allerleukste is om te ervaren dat je gedachten, je welbevinden, je gezondheid, kortom je hele leven er wel degelijk op vooruit gaan.